Om Hjort Beer

HJORT BEER ApS er et kontraktbryggeri, som er etableret i 2017, af Carsten Hjort Bjerre fra Aalborg. I 2015 startede han med at brygge hjemme i kælderen, og eksperimenterede med malt, humle, gær og vandprofiler. Det blev til 50 hjemmebryg det første år, hvor hans metodiske tilgang, fra en baggrund som ingeniør, kom ham til gode.

I 2017 vandt han både guld og sølv ved Danmarksmesterskabet i Håndbryg. De første to øl fra HJORT BEER er vinder-øllene fra DM 2017, Wiener Walzer – en Vienna Lager og Brown Bella – en Belgisk Dubbel.

Siden er der kommet flere nye specialøl til. Den seneste, Alexander, er en Baltisk Porter som er opkaldt efter hans ældste søn. “Alexander” vandt 1. præmien, som Nordens bedste Godnat-øl, ved Nordic Brew Festival i 2018.

Carsten Hjort har en forkærlighed for de gode klassiske ølstilarter, hvor balancen er i fokus – men helst med lidt kant. Øllet brygges altid med de bedste råvarer – og fortrinsvis økologiske. Han er selv med til at brygge alle sine øl på udvalgte mikrobryggerier med stor erfaring i de specifikke ølstilarter. Han har stor passion for det gode traditionelle håndbryg, som selvfølgelig er upasteuriseret, og ufiltreret.